Nakliyeciler, virüs testinde öncelik istiyor
Uluslararası nakliyeciler, koronavirüs test kitlerinin öncelikle yurt dışına çıkmak için bekleyen bini aşkın sürücüye uygulanmasını talep ediyor.
Devamını Oku
Global tedarik zincirinde kartlar yeniden karılıyor
DHL Global Forwarding Türkiye CEO’su Ingo-Alexander Rahn, ticaret savaşlarının geleneksel ulaşım modellerinin ardından tedarik zincirinin de şeklini değiştireceğini söyledi. Rahn, koronavirüsün de taşımacılıkta dengeleri değiştirdiğini vurguladı.
Devamını Oku
Taşımacılıkta ‘mücbir sebep’ kriz yaratabilir
UND Hukuk Danışmanı Ankaralı, koronavirüs nedeniyle lojistiği ‘mücbir sebep’ kavramı içine dahil etmenin bazı hukuki sorunları da beraberinde getireceğini dile getirdi.
Devamını Oku
Lojistikte geleceği belirleyecek trendler
Lojistik her gün oyun değiştiren teknolojiyi kullanarak modern tedarik zinciri pazarını şekillendiren bir sektör konumunda. Uzmanlar, lojistikte söz sahibi olmak isteyen ülkelerin sektöre yatırım yapmaları ve gelişen teknolojiyi yakından takip etmeleri noktasında uyarıyor: Yarın geç olabilir.
Devamını Oku
2023 hedefleri için lojistik kritik sektör
Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için lojistik faaliyetlerin güçlendirilmesi gerektiğini belirten UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, “Bu amaçla ihtiyaçların doğru belirlenmesi, mevzuat düzenlemelerinin sektörü destekleyici ve güçlendirici nitelikte olması çok önemli” dedi.
Devamını Oku
THY, Alman KOBİ'leri uçuracak!
THY, Almanya KOBİ'ler Birliği'yle niyet bildirgesi imzaladı. Türk Hava Yolları, dünyanın 124 ülkesine ulaşan geniş uçuş ağı ve kaliteli hizmetiyle BVMW üyesi şirketlere, ticari lojistik çözümleri ve yüksek kalitede taşımacılık hizmetleri sunacak.
Devamını Oku
Nakliyeciler engelleri blockchain ile aşacak
Blockchain Türkiye Platformu'nun Platin üyesi olan UND, buradaki çalışmalarıyla nakliyecinin maliyetini düşürmeyi, verimliliğini artırmayı ve sınır geçiş süreçlerini hızlandırmayı hedefliyor. UND İcra Kurulu Başkan Vekili Ereke, "Blockchain yurt dışından boş dönen TIR'lara da çare olabilir" dedi.
Devamını Oku
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu açılıyor
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili’nin katılımıyla bugün Bakü’de açılıyor.
Devamını Oku
Pekin-Londra transit tren hattı açıldı
Pekin-Londra transit tren hattı açıldı. Asrın projesi "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı 30 Ekim 2017 tarihinde Bakü'de start aldı. İlk tren yola çıktı. Lojistik ve taşımacılıkta demiryolu operasyonlarının ağırlık kazanması bekleniyor
Devamını Oku